Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vránolump

24. 7. 2008 11:15
Prosím autora o sdělení,

jaké význemné budovy pan Kaplický kde postavil. Unimo buňku v Praze, tribunu stadionu a fasádu obchoďáku v Anglii prosím neuvádět.

0 0
možnosti
MM

milimetrova

24. 7. 2008 11:27
Re: Prosím autora o sdělení,

Vranolumpe, Vy ignorante, podivejte se semwww.future-systems.com

0 0
možnosti
MV

phoebe79

24. 7. 2008 10:56
karma

je to tu prostě Kocourkov a vždycky bude, mně osobně se návrh knihovny líbí, ale je extrémní, takže chápu, že lidi rozděluje, nicméně chování vlády atd., dohady, apod. byly a jsou opravdu směšné a pro nás je celkový vývoj od počátku hanbou...

0 0
možnosti
PS

P.S

24. 7. 2008 11:26
Re: karma

Ty dohady způsobila hlavně UIA a Ježek nerespektováním vlastních pravidel, i Pecina prohlásil, že kdyby soutěž spadala do kompetence českých zákonů, tak by ji okamžitě zrušil jako neregulérní. Jenomže Ježek ji chytře vyňal z působnosti českých zákonů a UIA popírá sama sebe - tak teď politici opravdu mají zúžené pole působnosti.

0 0
možnosti
RK

McCorner

24. 7. 2008 10:07
knihovna

Ani dvojčata se lidem v NY nelíbily (a autoři si je museli vybojovat) ale pak na ně lidi byli hrdí (ostatně když už stály tak co mohli dělat). Takže bych to jako nějakou ostudu ČR neviděl, i vzhledem k tomu co napsal fousj.

A článek mi přijde jako typické české ... jé co si o tom/o nás řeknou v zahraničí ... většině lidem v cizině je ukradené co tam bude stát.

JInak mě se to až tak nelíbí, ale byla by to zajímavá budova (a jediný její problém je asociace s negativními pojmy jako hlen atd., kdyby vypadala jen o trochu jinak ....)

A pan Kaplický? Fandil jsem mu do té doby než se začal stavět do role toho ublíženého a že on když odešel do zahraničí a je tam úspěšný tak je světový a my můžeme být rádi že se té soutěže vůbc zůčastnil.

Před nějakou dobou řekl, že se už ke knihovně nebude vyjadřovat a je mu to jedno. Najednou je tu zas jeho rozhovor ve kterém ještě řekne ... že většina národa si přeje .... on si dělal nějaký průzkum?

0 0
možnosti
O

ozdoba

24. 7. 2008 9:35
článek je vaším názorem

a ten vám nikdo nechce brát. Jen snad k tomu poslednímu odstavci : ano pan Kaplický se vrátí do Londýna a bude dál navrhovat předměty denní spotřeby...!!! Protože on je předevšíím disigner, on není žádný architekt budov....!!!

Ale veřte, že se vůbec nic neděje, za pár let´nebo spíše měsíců už bude lidem šuma fuk, o co vůbec šlo....!!! R^:-/R^  

0 0
možnosti
F

fousj

24. 7. 2008 8:40
Vážený autore..

Nijak Vám neberu Váš názor na podobu a umístění nové knihovny. Než se však začnete ohánět zákony a jejich údajným nerespektováním, měl by jste vědět, že výsledky mezinárodních soutěží v žádném případě nejsou právně závazné. To ve výsledku znamená, že vyhrát soutěž může kdokoli a komise samozřejmě vítězný projekt vybere a doporučí. Nicméně investor a zadavatel soutěže může klidně postavit dle projektu, který skončil na druhém či jiném místě.

(Pro notorické pochybovače lze dodat, že tato soutěž byla bez jakýchkoliv dodatků, - smluvních či jiných - které by upravovaly výše uvedená pravidla) 

0 0
možnosti
NN

natelius

24. 7. 2008 8:37
Bude dále tvořit významné budovy po celém světě

Jo jo, každých dvacet let jednu. ;-D

0 0
možnosti
NN

natelius

24. 7. 2008 8:35
No to je teda sladkobolný článek, jak má být

Asi budu muset Kaplickému poslat jednu svoji výplatu, když mu politici tolik ublížili (že byl výsledek soutěže kvůli změně zadání zpochybněn, vem ďas) a zkouknu doma večer Futuramu, kde se podobný "majstrštyk" taky nachází. Útěchou mi může být, že v Klementinu zůstanou knihy a nestane se luxusním hotelem, jak prý bylo zamýšleno. ;-D

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

24. 7. 2008 8:10
znovu

připomínám, že se bavíme o stavbě za VEŘEJNÉ peníze.

0 0
možnosti
AJ

aljav

24. 7. 2008 8:16
Re: znovu

raději moderní a zajímavou národní knihovnu, než např.diety poslancům :-( ! Ale ne na Letné :-/

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

24. 7. 2008 8:02
Domnívám se

Domnívám se, že o tom CO JE A NENÍ KULTURNÍ nerozhodují nějací pánové Kaplický s Oupicem. Pan Kaplický celkem otevřeně a pochopitelně lobuje za svůj projekt (v případě realizace by jeho odměna byla zaručeně větší a měl by samozřejmě profesní "zářez na pažbě"), pan autor je tu za užitečného naivu.

Howgh.

0 0
možnosti
AJ

aljav

24. 7. 2008 8:00
můj názor

1/ fialový blob se mě nelíbil, ale ten zlatý vypadá mnohem lépe

2/ na Letnou se dle mě nehodil ani jeden

3/ Někde jinde by být ale mohl

4/ a i když mě to jestli bude nebo nebude zase tak moc netrápí, tak co předvedli naši politice je trapné ! To jak Böhm leze do zadnice Klausovi je otřes !

5/ ten kdo vlastně celou tu soutěž zazdil, by měl veškeré náklady na tu soutěž zaplatit ze svého, včetně odměny Kaplickému ( vedení magistrátu a Klaus ? ) !

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Scenárista, dramatik, spisovatel a textař, autorské stránky: www.oupic.com