Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Nomen O

24. 7. 2008 12:31
Co vlastně chce náš národ?

Dobrý den.

Kaplického knihovna je zajímavou architekturou pro dnešní dobu. Velice se mi líbí její ladné tvary a budoucí generace by jistě s obdivem navštěvovala něco tak pěkného. Bohužel, Češi jsou /někteří/ zapšklí a trvají stále na jednoduchosti ,v urbanistickém myšlení. Co takové pyramidy v Egyptě? Není to nádhera???? A další a další zajímavě řešené stavby, na které se i Češi jezdí dívat do ciziny a obdivovat je. Jak se říká"Komu není z hůry dáno, v apatice nekoupí. Celá příhoda s panem Kaplickým je ostudná pro náš národ.

Hezký den.

0 0
možnosti
TD

FrantaKibyc

24. 7. 2008 14:15
Re: Co vlastně chce náš národ?

Za ostudu považuju tebe. Už jen to, že stavbu nebo nestavbu kontroverzní budovy podsouváš celému národu a dožaduješ se jakéhosi jednotného názoru. Fajn, tobě ať se líbí, mně zase ne. A vůbec, proč pyramidy? Co třeba Hradčany? Není to nádhera? Je potřeba to zničit?

0 0
možnosti
SJ

Hans von Karlin

24. 7. 2008 12:12
Co se divíte...

když v Praze místo odborníků o všem rozhodují politici? O miliardových dopravních investicích rozhoduje člověk se základním vzděláním, o architektuře teď rozhoduje horolezec. Takových lidí je na magistrátu mnohem víc a vytváření nebezpečnou sortu, která se stará pouze o své zájmy a ne o město a jeho obyvatele. Chápu, že projekt nové knihovny mohl být špatně zorganizován, což dávají jeho odpůrci z řad politiků nyní hlasitě najevo. Proč pak ovšem titíž politici nebrojí proti naprosto zhovadilému umístění poslední stanice metra "C" v Letňanech uprostřed pole? Bylo toto podle nich rozumně naplánováno a postaveno? Možná to bude spíše tím, že schvalovatelé jsou to titíž lidé, kteří mají v okolí stanice pozemky. Na Letné se jim pozemky zatím získat nepodařilo, proto je potřeba blokovat cokoli, co by se tam mělo případně stavět. Takže ono ani moc nejde o kaplického projekt, jako o penízky z pozemků. Bohužel.

0 0
možnosti
MV

leather-man

24. 7. 2008 12:05
Mezinárodní ostuda?

Snad jedině ve vaší hlavě, ne?

0 0
možnosti
M

MasoxCZ

24. 7. 2008 11:57
Autorovi: Zeptám se jen stručně...

1) Bylo v podmínkách soutěže výslovně napsáno, že investor se zavazuje vybraný projekt postavit? AFAIK nebylo, takže článek je blábol.

2) Už někdo zdůvodnil, jak by bylo možno považovat za vítězný projekt, který nevyhověl jedinému závaznému kritériu zadání (která naopak výslovně vyžadována byla)? Odpověď zní NIJAK.

Takže milý autore, jděte se bodnout i se svým kreditem právního státu.

0 0
možnosti
DN

denk niet

24. 7. 2008 13:18
Re: Autorovi: Zeptám se jen stručně...

škoda, že nemohu dát karmu Vám ;-) R^R^R^

0 0
možnosti
H

Hufner

24. 7. 2008 11:55
hihihihihi

Ten hnusný chrchel nikde na světě nikoho nezajímá - cizinci  většinou ani netuší, kde ti čeští vlezdoprdelníci sídlí;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

24. 7. 2008 11:46
řekla bych, že po Kaplikém nikde pes neštěkne

takže nevím, o jaké ostudě je tady řeč

0 0
možnosti
HG

Víťa Jakoubek

24. 7. 2008 11:44
švejkovské šachy

Začalo to výrokem pana Klause, který je toho času prezident, že se snad nechá připoutá k bagru aby zabránil stavbě... Potom bylo jen na ovečkách z ODS kdo se ujme nevděčné role a bude za kulturního barbara, tím, že odpíská chobotnici. Klaky pod nohy začal házet Bém a jeho úředníci, potom topolánek, když řekl, že nedá peníze a nakonec na sebe úředníci z ministerstva...:-/  Je to nedůstojná šaškárna, ale co čekat od šašků?

0 0
možnosti
AJ

aljav

24. 7. 2008 11:59
Re: švejkovské šachy

celkem bych souhlasil, ale zapoměl jsi na druhou šaškárnu a to ze strany KSČSSD, která v rámci předvolební kampaně slibuje kaplickému hory doly a hlavně 5Mld z našich daní ! A také jsi zapoměl, že oni udělali soutěž o knihovnu, aniž měli vyřešené pozemky, peníze a pod. ! to je amaterismus !

0 0
možnosti
CC

cekon

24. 7. 2008 11:32
Vážený pane

určitě by jste mohl přispívat do Rudého práva. Pouvažujte o tom.

0 0
možnosti
UV

Urb-inspirace vítězná

24. 7. 2008 11:32
Autor nechápe estetické cítění

 Z ostudy mít strach rozhodně nemusíme, až Kaplický ukáže jakou nechutnost nám vnucoval, tak sklidíme za odvahu ho s tím poslat do háje obdiv.

0 0
možnosti
AJ

aljav

24. 7. 2008 11:57
Re: Autor nechápe estetické cítění

to je věc názoru ! Někomu se líbí někomu ne ! Taková stavba by Praze slušela, ale ne na Letné ! určitě by byla hezčí než ty věžáky na Pankráci a pod. !

PS: samozřejmě ta zaltá varianta. NIKOLI ta fialová !

0 0
možnosti
PS

P.S

24. 7. 2008 11:22
Kredit

"přišla o kredit právního státu, a nejen ve světě architektů." - no o kredit přišla hlavně Mezinárodní unie architektů, která nedodržela pravidla a pak se všelijak nechutně vykrucovala.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Scenárista, dramatik, spisovatel a textař, autorské stránky: www.oupic.com