Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J20a53n 64K20l39i93m36e43š

1. 8. 2016 10:44

Zprivatizovat ČD a bude líp všem, jak zaměstnancům, tak zákazníkům :)[>-]

0 0
možnosti

A kdo si koupí ty malé prodělečné spoje na tratích mezi malými obcemi a okresem??? Všichni lidi nejezdí jen po třech hlavních rychlíkových směrech, o které se dnes perou podnikatelé!

0 0
možnosti
Foto

Naprosto chapu obe strany mince ... ale souhlasim s tim, ze cesky zamestnanec by opravdu nemel nosit svevolne vystroj nemeckou, navic s nemeckym logem ..... vim, ze to v pripade takovych podniku je nadlidsky vykon, ale jedinym normalnim resenim je "doslouzit" zasoby tech, ktere maji a dalsi po projednani objednat jine .... nemyslete si, ze jinde ve svete to je v gigantickych podnicich jine .. logicky bohuzel neni, vcetne firem typu IBM

0 0
možnosti

No a policajti, kterým vadí letní vedra, by si mohli zakoupit pohodlnější tropické uniformy, jaké nosí jejich kolegové třeba v Thajsku;-)

1 0
možnosti

Uniforma a brašna je o něčem jiném.

1 0
možnosti

Podle mně firma, která brašny pro ČD dodává, je spřátelenou firmou s někým z vedení ČD, který má z každé dodané a ČD zaplacené brašny třeba tisícovku (Brašna má ČD stát k 6 tisícům).. Proto je takový problém, když průvodčí používají něco jiného, evidentně taky profesionálního.

Fakt je, že taky roli hraje ústrojní řád, ale i v takové velké a zkostnatělé firmě, jako je ČD, by neměl být problém během pár měsíců zařadit brašny vzor "Deutsche Bahn " jako volitelné do předepsané výstroje nebo objednat podobné.

10 0
možnosti

Byrokracie a bezduché dodržování stanovených procesů jsou nešťastným důsledkem dvou faktorů - státního sektoru a velikosti organizace. Pokud máme velkou státní organizaci, tak se to násobí. Dodržení předpisů a (třeba i jen zdánlivé) dodržení stanovených postupů se pak stává důležitějším, než samotná odvedená práce.

Do jisté míry to platí i v soukromém sektoru, proto také velké společnosti často inovují tak, že koupí nějakou malou společnost, která inovaci vymyslí.

Každopádně karma.

3 0
možnosti

J27a64n 12F92r56o87l42í56k

30. 7. 2016 17:51

Chápu, že scenárista, dramatik, spisovatel a textař nemá šajnu o tom jak to funguje ve velkých firmách. Tak by se na toto pole neměl pouštět. Stejně jako se na západě nosí stejnokroje do škol panuje i firemní řád u mnoha firem a institucí. Nejen velkých a nadnárodních. Zaměstnavatel prostě nestrpí anarchii ve vystupování svých zaměstnanců včetně ústrojové kázně.

2 10
možnosti

Firemní pravidla jsou pro snazší řízení firmy, nejsou samoúčelné. Je potřeba neustále hledat, jak věci dělat lépe, jednodušeji, efektivněji, takže když je ta brašna souhrně řečeno efektivnější (prověřena v 8x větší firmě s neskonale lepší kulturou), tak se má zavést.

Nevím co řídíte, ale neměl byste to řídit.

6 0
možnosti
Foto

To víte předpisy jsou předpisy. Na ty se nesmí s logikou, nebo apelem na nějakou mravnost.

7 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Scenárista, dramatik, spisovatel a textař, autorské stránky: www.oupic.com